top of page

Zoals de ontdekking van de graftombe van Toetanchamon...

Ja, zoals Howard Carter zich moeten hebben gevoeld toen hij de graftombe van Toetanchamon ontdekte, zo voelde het aan toen plots van achter een berg met stof bedekte dozen de kitscherige gouden kader met daarin een zwartwitfoto van mijn oom en tante tevoorschijn kwam.


Ik zie mijn inmiddels overleden tante die van op de zwartwitfoto met ingekleurde rode wangen minzaam naar me glimlacht en ik herken nog steeds de ingehouden deugnieterij in de blik van mijn oom. Minstens 68 jaar oud schat ik dit portret.Historische sensatie… zo noemen ze dat.


Het is het gevoel dat je krijgt als je iets vastneemt of ziet uit het verleden dat je dusdanig raakt en dat je verbonden doet voelen met het verleden. Het besef dat mijn grootouders die dag de beste kleren van hun kroost uit de houten kleerkast hadden gehaald, langs de immer energieke kapper waren gepasseerd om hun haren in de juiste plooi te laten leggen en vervolgens naar de dorpsfotograaf waren getrokken om door hem dit portret te laten maken, het deed wat met me.


Hoe zit dat bij jou?


Wanneer had jij voor het laatst dat gevoel van historische sensatie? Laat het me hieronder of bij mijn instagrampost van vandaag weten.


Warme groet,

Sieglinde


Investeren in jouw persoonlijke (familie)geschiedenis en de historische sensatie van zij die na je komen? Ik sta voor je klaar! Boek vandaag nog je afspraak voor de komende lente- en zomermaanden!Comentarios


bottom of page