top of page

Vroege vogel of nachtraaf?

Ook al waren ze ruim 10 jaar geleden wél aanhangers van ochtendglorie, ondertussen is het tij gekeerd en begrijpen onze tienerdochters er niks van. Zélf vind ik het echter geweldig om tijdens mijn vakantie voor dag en dauw het bed uit te springen en samen met het opkomende zonlicht de plek waar we verblijven te verkennen.

De wereld toont op dat moment een stukje dat je anders niet te zien krijgt: op plekken waar ze anders overstemd dreigen te geraken door de invasieve pletwals van het toerisme, krijg je op dat uur wél de kans om de echte locals te treffen.

Heerlijke vaststelling tijdens mijn verblijf in Zanzibar: ik deel mijn liefde voor de zonsopgang met de locals.

Maar je hoeft er niet de halve wereld voor rond te reizen om de dag te starten met een gouden zonsopgangrandje. Ook in je eigen omgeving heeft zo’n vroege ochtenduitstap dat verfrissende dat ook de lente in zich heeft: the magic of new beginnings. Zelfs de meest plat getreden paden krijgen dan een magische gloed en doen je beseffen dat er zo veel meer schoonheid zit in het alledaagse dan je soms zou vermoeden.

Early wake up call met manlief op de uitkijktoren in Niemandsland.


Het is ook by far mijn favoriete sup-moment. Terwijl de nachtraven kort daarvoor hun nest zijn ingedoken en overenthousiaste vogels de zon aanmoedigen om boven de horizon op te duiken, voelt het telkens als een verADEMing om het water op te gaan.

Mijn plank die het spiegelgladde water splijt, de rode loper die aan de hemel verschijnt en de komst van de zon aankondigt en dan de warmte voelen van die priemende stralen die als een volgspot op me gericht worden: dàt is voor mij absoluut goud waard.


Zonsopgang suptocht met sup partner in crime Karen van @thesupjourney

Heb jij ook zo’n vakantiegewoonte waarvan anderen denken "En waarom doe je dat?"

Hit the reply button en vertel me er meer over, ik ben benieuwd!


Sie


PS: Komende zomer zin in een fotoshoot TIJDENS je vakantie? Topidee! Geen haastig gedoe, heerlijk relax op joùw vakantie bestemming. Ik kom graag naar je toe! Leg vandaag nog je plekje vast in mijn agenda.


Commenti


bottom of page